Manager Operations

Nedstack zoekt een Manager Operations

Bedrijfsomschrijving
Nedstack Fuel Cell Technology BV ontwikkelt en produceert brandstofcellen (PEM) en Systemen. Nedstack richt zich hierbij met name op maritieme installaties en de grootschalige stationaire (FCPP) ten behoeve van opwekking van elektriciteit. We werken intensief samen met systeemintegratoren om wereldwijd schone, emissievrije energieoplossingen te kunnen bieden. Door de toegenomen vraag in onze oplossingen, zijn wij onze organisatie op meerdere plekken fors aan het uitbreiden. Waterstof is een schone manier van energieopslag die wij met onze brandstofcellen weer om kunnen zetten in elektriciteit op het gewenste moment. Er is interesse vanuit vele toepassingen en het wordt gezien als de technologie van de toekomst, dus deze kans wil je niet missen!

Functieomschrijving
Nedstack bevindt zich in een groei fase waarin het bedrijf sterk zal veranderen naar een echt productiebedrijf. Werkwijze, maar ook de productiemiddelen zullen aangepakt worden. Binnen een periode van 2 jaar zal Nedstack zijn productiecapaciteit verveelvoudigen, waarbij reeds in het komende jaar een deel van de verouderde machines zal worden vervangen door nieuwe. 

De nieuwe functie Operations Manager zal in die verandering een belangrijke rol spelen en van de nieuwe manager wordt verwacht dat hij in toenemende mate een bredere verantwoordelijkheid op zich kan nemen en binnen enkele jaren kan uitgroeien tot Directeur Operations.

De organisatie structuur is gewijzigd om de groei- en professionaliseringsslag vorm te geven. In die nieuwe organisatie opzet zal de Operations Manager in eerste instantie leiding geven aan de productie en assemblage met directe leiding aan werkvoorbereiders/supervisors en ploegleiders. Op dit moment werkt Nedstack in 2 ploegen met een totale bezetting van ca 20 fte.  Op den duur zullen ook onderhoud en proces engineering aan de Operations Manager toegevoegd worden.

In de huidige fase is het belangrijk dat de manager een sterke bijdrage kan leveren aan de verdere professionalisering van de productieorganisatie naar een echte klantgedreven en efficiënte productie organisatie waarin continu verbeteren en een first time right mentaliteit leidend zijn.

Initiatieven en uitvoeren van verbeter projecten,  coachen van medewerkers , optimaliseren van efficiency en kosten en het invoeren van KPI management en dashboard, 5S zijn daarmee een onderdeel van de taken.

Naast de opzet van een nieuwe productielijn zal een ERP systeem en o.a track&trace ingevoerd worden. Dit en de automatisering en monitoring van productieprocessen vereisen een goede kennis en praktische ervaring met automatisering en digitalisering en de Operations Manager is een belangrijke sturende schakel in dit proces.

De functie omvat:

 • Geeft leiding aan de dagelijkse operations
 • Draagt zorg voor een optimale werkvoorbereiding, logistiek, planning alsmede goede afstemming met inkoop, leveranciers etc.
 • Draagt zorg voor een gedegen productieplanning in lijn met de commerciële afspraken
 • Is verantwoordelijk voor een optimale bezetting en inzet van de productiemiddelen, in nauwe samenwerking met onderhoud en proces engineering
 • Actief bijdragen aan de opzet en implementatie van een nieuwe productielijn
 • Coachen en verder ontwikkelen van medewerkers op zelfstandigheid, probleemoplossend vemogen en eigenaarschap
 • Implementeren van verbeterstappen in nauw overleg met proces engineers
 • Zorgdragen voor borgen van QESH beleid en hier mede invulling aan geven
 • Verantwoordelijk voor het halen van doelstellingen op gebied van productieaantallen, levertijd, kwaliteit, doorlooptijd en veiligheid.

Functie-eisen

 • HBO+/academisch niveau, met een relevante technische achtergrond in combinatie met bedrijfskunde.
 • Ervaring met opzetten en implementeren van nieuwe productiemiddelen
 • People manager die op alle niveaus in de organisatie kan communiceren en ook graag op de werkvloer komt. 
 • Resultaat gericht en hands-on leider die de gewenste veranderingen kan bewerkstelligen, met de mensen en tussen de mensen
 • Minimaal 10 jaar relevante ervaring in een technische productie omgeving in verschillende rollen waarvan 5 jaar in een rol als operations manager
 • Actieve ervaring met Lean manufacturing, 5S en Kaizen methoden
 • Ervaring met kwaliteitsbeheer systemen zoals ISO9000 en evt. Automotive TS16949
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engels taal in woord en geschrift

Waarom werken bij Nedstack?
Je krijgt de kans om van de wereld een betere en duurzamere plek te maken! Bij Nedstack werk je aan onze duurzame waterstofoplossingen in een dynamische en ambitieuze werkomgeving. Je werkt samen met een internationaal team van (hoogopgeleide) gezellige collega's die allemaal gepassioneerd zijn om emissievrije energieoplossingen te leveren aan de wereld. De groei van ons bedrijf biedt kansen voor professionals die het verschil willen maken. Wij bieden een prettige en informele werksfeer met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Wanneer je geïnteresseerd bent, stuur dan je cv en motivatie naar workingwithus@nedstack.com en hopelijk krijgen we snel de kans om kennis met je te maken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld